tirsdag 22. mai 2012

Auberginform med purreostsaus

Litt purrerester gjorde at ostesausen til denne formen så dagens lys.
Sammen med aubergin og kjøttdeig ble det riktig så godt.

Auberginform med purreost

1 aubergin i skiver
olje

1 pk kjøtttdeig
1 fedd hvitløk, hakket
1 boks hermetiske tomater
salt og pepper
rikelig med provansekrydder

50-60 g purre, jeg hadde kun det grønne igjen
1 pk philadelphia ost
1/2 dl fløte
salt og pepper

Stek auberginskivene i masse olje.
Noen av gangen.
De suger til seg mye væske/olje
så jeg tilsetter litt mer etterhvert.
Legg de over på et fat når de har fått litt farge.

Ha kjøttdeigen i panna stek brun.
Tilsett hvitløk, hermetiske tomater.
Stek til den tykner,
smak til med krydder.

Sausen lager du ved å steke finstrimlet, og hakket, purre i smør.
Når purren har blitt myk og falt litt sammen,
har du i osten og fløten.
Smelt sammen på svak varme.
Smak til med krydder.

Legg kjøttsausen i bunn av en ildfast form.
Så legger du auberginskiver over
og avslutter med purreostsausen.

Stek på 225 grader i 15 min.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar