torsdag 11. august 2011

Sellerirotmos

Jeg blir bare mer og mer glad i sellerirot, det funker som det meste synes jeg.
Som chips, fløtegratinert, "potetsalat", ovnstekt og som mos.
Oppskriften denne gang har ingen eksakte mål, da det kommer ann på størrelsen på rota.
Som alltid er det viktig å smake seg frem!

Sellerirotmos

Sellerirot skrelt og delt i små terninger
Vann, med salt til koking
Meierismør
Kremfløte
Salt og pepper

Start med å renske og dele opp sellerirota.
Kok opp vann med litt salt i en kjele.
Ha i sellerirota.
Kok til godt møre.
Sil av vannet.
Ha i en bolle med høye kanter,
for at ikke det skal sprute utover når du moser den med en stavmikser.
Mos sellerien sammen med godt med meierismør, salt og pepper.
Tilsett fløte til du får passe konsistens.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar